رحيق الكلمات مشرفات
رقم العضوية : 2 عدد المشاركات : 1175 نقاط : 2440 التقيم : 2 تاريخ الميلاد : 13/08/1989 تاريخ التسجيل : 26/05/2011 العمر : 35
| موضوع: 4أنواع كفتة أحلى من بعض.. السبت مايو 28, 2011 6:32 am | |
| ... السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم ياحبايبى يارب تكونوا بخير انا بتعجبني جدا الكفتة ودي اربع انواع من الكفتة لذيذة جدا وسهلة ويارب تعجبكم واشوف منكم احلى ردود
كفتة الدجاج نسلق دجاجة وننزع الجلد و العظم ونفرمها فرم ناعم ونحط عليها بصلة متوسطة مفرومة وبقدونس مفروم وحبة بطاطس مسلوقة ونتبلها بملح وفلفل اسود و بهارات مشكلة وملعقة بقسماط ونعجنها كويس ونكورها او نعملها اصابع كل واحدة على ذوقها ونغمسها في بيض ثم بقسماط ونقليها (و ممكن نرص الكفتة بعد مانشكلها في صينية ونصب عليها صلصة الطحينة ونخليها في الفرن نصف ساعة ونزينها بالبقدونس و الصنوبر. .مكونات الصلصة:كوب زبادي-كوب ماء-نصف كوب طحينة-عصير ليمونتين-فص ثوم مهروس). ********************* كفتة التونة نصفي علبة تونة كبيرة ونحط عليها 3 بطاطسات مسلوقة و كزبرة او بقدونس مفروم وبصلة مفرومة ناعم وملح وفلفل اسود وكزبرة ناشفة وكمون وبابريكا و اربع ملاعق بقسماط وتعجنيها كويس وتشكليها زي ماتحبي وتغمسيها في بيض ثم بقسماط ونتركها في البراد نصف ساعة (ممكن تحفظيها في الفريزر ووقت الحاجة نخرجها على طول ونقليها) . **************** كفتة باللبن و الطماطم نصف كيلو مفروم-1 قرن فلفل حار-نص ربطة بقدونس-نص ربطة كزبرة-شوية شبت-كوب لبن زبادي 3 طماطم-ملعقة اكل صلصة-بصلة كبيرة مكعبات-6 فصوص ثوم-ملح-بهار مشكل-ربع كوب زيت ...... نفرم الاعشاب خشن ونحطها مع البصلة و3 فصوص ثوم واللحم ونفرمها مع بعض وساعات بفرم الاعشاب والبصل و الثوم وبا احطها على اللحمة ونضيف ملح والبهار ونعجنها ونكورها ونرصها في صينية او قدر ونحطها على النار ولما ينشف ماؤها نحطلها ملعقتين زيت ونحمرها. نعصر الطماطم ونحط عليها الصلصة واللبن الزبادي ونهرس 3 فصوص الثوم الباقية ونقلبها في زيت ونحط عليها الطماطم و كوب ماء ساخن ونضيف قرن الفلفل والكفتة وتترك على النارالهادئة 10 دقائق تقريبا. *************** كفتة المكرونة بالبشاميل باكت مكرونة اسباجيتي نكسرها لقطع صغيرة ونصفيها ونسلقها ونحط عليها لحم مفروم معصج مع بصلة كمية قليلة تقريبا 3/4 كوب ونكون عاملين بشاميل نخليه ثقيل ولما تبرد الصلصة نخلط المكرونة مع المفروم والصلصة ونكورها ونغمسها في البيض بسرعة نشيلها عشان ماتتفك ونغمسها في بقسماط ونحطها في البراد ساعة او ساعتين عشان تتماسك ونقليها والباقي في الفريزر ووقت الحاجة نخرجهاىونقليها الزيت يكون حار ونهدي النارعشان ماتكون باردة من داخلها. (البشاميل والله انا باعمله بالنظر بس تقريبا 4ملاعق اكل مليانة دقيق ونحمصها في الزبدة واطفيها بكاسة صغيرة حليب واكون حاطة في كاسة مكعب مرقة دجاج وعليه ماء ساخن واحطه عليها وملح ولو احتاج ازيد ماء المهم بتكون ثقيلة عشان نقدر نكور المكرونة ). *********************** يارب تجربوها وتعجبكم وتدعولي بالنسبة ليا كلها احلى من بعض كل واحدة لها مذاق والف هنا وشفا. | |
|
miss pink عضو مشارك
عدد المشاركات : 50 نقاط : 80 التقيم : 0 تاريخ الميلاد : 16/02/1995 تاريخ التسجيل : 14/07/2011 العمر : 29
| موضوع: رد: 4أنواع كفتة أحلى من بعض.. الخميس يوليو 14, 2011 11:12 pm | |
| | |
|
شامية ميدانية حرة اعضاء فعالين
رقم العضوية : 0 عدد المشاركات : 100 نقاط : 101 التقيم : 21 تاريخ الميلاد : 16/08/1990 تاريخ التسجيل : 12/08/2012 العمر : 34
| موضوع: رد: 4أنواع كفتة أحلى من بعض.. الأربعاء أغسطس 15, 2012 7:01 am | |
| | |
|